Σύλλογος Πολιτισμού Νάουσας ενCANTO

Ο Σύλλογος Πολιτισμού Νάουσας ενCANTO ιδρύθηκε στη Νάουσα το 2015 με κύριο σκοπό την οργάνωση, υλοποίηση και ανάδειξη πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων, καθώς και την αξιοποίηση του πολιτιστικού δυναμικού της πόλης          και των γύρω περιοχών.

Οι κεντρικοί άξονες δράσης του είναι μεταξύ άλλων:
– η λειτουργία των Χορωδιακών Σχημάτων Canto A Tempo, mammaCanto και The sweet.heARTs
πρόκειται για τρία χορωδιακά σχήματα που ασχολούνται με το σύγχρονο χορωδιακό τραγούδι(για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά, παρατίθεται ξεχωριστά το σύντομο βιογραφικό καθενός)       

– η ετήσια διοργάνωση της Συνάντησης Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών Νάουσας Μια Πόλη Μια Φωνή(που το 2023 θα γίνει για 6η χρονιά) και έχει ως σήμερα υποδεχτεί περισσότερους από 3000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο 

– η λειτουργία του Εργαστηρίου Τεχνών Μουσικό Κουτί, που παρέχει μουσική επιμόρφωση και εκδηλώσεις σε παιδιά όλων των ηλικιών.

Ο Σύλλογος με τις δράσεις του επιδιώκει την πολιτιστική επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ των μελών του, αλλά και τη συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς και προωθεί την ευρύτερη σύνδεση με ελληνικές και μη κοινότητες πέρα των συνόρων της χώρας. Παράλληλα στηρίζει ουσιαστικά δράσεις με κοινωνικό πρόσωπο, όπως συμμετέχοντας σε συναυλίες αφιερωμένες σε αδύναμες ομάδες, κάνοντας επισκέψεις σε κοινωνικές δομές, κα.

Επόμενος νέος στόχος είναι η οργάνωση επίσκεψης των χορωδιακών σχημάτων    σε χώρα της Ευρώπης με στόχο την παρουσίαση της χορωδιακής μουσικής της Ελλάδας, αλλά και τη χάραξη πολιτιστικής διασύνδεσης μεταξύ των κοινοτήτων του εξωτερικού με την πατρίδα τους. Πρόκειται για ένα στόχο με υψηλές οργανωτικές, αλλά και οικονομικές ανάγκες, για τις οποίες ο Σύλλογος εργάζεται ήδη και αναζητά να καλύψει, καθώς έτσι θα προσφέρει στα παιδιά που θα συμμετάσχουν μοναδικές εμπειρίες γνώσεων και καλλιτεχνικής ευαισθητοποίησης.

Ο Σύλλογος είναι καταχωρημένος στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ.

Γίνετε μέλος της ομάδας μας

ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Παιδική Χορωδία Canto A Tempo

Πρόκειται για δυο χορωδιακές ομάδες που αγαπούν το τραγούδι και εκφράζονται μέσα από ένα σύγχρονο και δυναμικό ρεπερτόριο, που συνοδεύεται από κίνηση και σκηνικά μέσα.

Συνάντηση Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών

Είναι μια ετήσια διοργάνωση που φιλοξενεί στη Νάουσα χορωδίες από όλη την Ελλάδα, μια εθελοντική πρωτοβουλία που υλοποιείται χάρη στη στήριξη δεκάδων εθελοντών και την οικονομική ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και φορέων της περιοχής.

Άλλα εκπαιδευτικά

Από το Εργαστήρι ξεκινούν εκπαιδευτικές δράσεις που φτάνουν ακόμα πιο μακριά.
Εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές αφηγήσεις, online εκδηλώσεις κ.α.

Go to top