Συνάντηση Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών
Μια Πόλη Μια φωνή

Η Συνάντηση Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών Νάουσας Μια Πόλη Μια Φωνή είναι μια ετήσια διοργάνωση του Συλλόγου Πολιτισμού Νάουσας ενCANTO, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά την άνοιξη του 2016 στην πόλη της Νάουσας Ημαθίας.

Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή τραγουδιού που φέρνει κοντά παιδιά και νέους   από διάφορα μέρη της Ελλάδας και πρωτίστως της περιοχής και δημιουργεί συνθήκες ανταλλαγής πολιτισμού και εμπειριών. Η ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης είναι ότι δε μένει στην τυπική σχεδίαση μιας συνάντησης χορωδιών, αλλά   επιδιώκει την ουσιαστική γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων, όπως και την προβολή της πολιτιστικής αξίας της περιοχής.

Στις πέντε διοργανώσεις που ολοκληρώθηκαν ως σήμερα (οι τέσσερις πρώτες δια ζώσης και η πέμπτη διαδικτυακά) συμμετείχαν περισσότεροι από 3000 χορωδοί από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, μέλη αξιόλογων χορωδιών της χώρας μας. Επίσης πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες παράλληλες εκδηλώσεις και χορωδιακά εργαστήρια με σπουδαίους εισηγητές και γεννήθηκαν νέες συνεργασίες και συμπράξεις μεταξύ των χορωδιακών ομάδων.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται χάρη στη σταθερή εθελοντική υποστήριξη μελών του συλλόγου και στην οικονομική ενίσχυση επαγγελματιών της περιοχής, στην αρωγή του Δήμου Η.Π. Νάουσας και της Π.Ε. Ημαθίας, καθώς και στην οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η συνάντηση δεν έχει  ούτε αποσκοπεί σε έσοδα.

 

Γίνετε μέλος της ομάδας μας

ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ομάδες Μουσικοκινητικής Αγωγής
& Μουσικής Προπαιδείας

Από τη βρεφική ηλικία ως και την πρωτοσχολική περίοδο, οι ομάδες Μουσικοκινητικής Αγωγής αρχικά και Μουσικής Προπαιδείας έπειτα αποτελούν δραστηριότητες που απολαμβάνουν τα παιδιά με μεγάλη χαρά.

 

Παιδική Χορωδία
Canto A Tempo/
Χορωδιακή Ομάδα
mammaCanto/
Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο
The sweet.heARTs

Πρόκειται για τρεις χορωδιακές ομάδες που αγαπούν το τραγούδι και εκφράζονται μέσα από ένα σύγχρονο και δυναμικό ρεπερτόριο, που συνοδεύεται από κίνηση και σκηνικά μέσα.

Άλλα εκπαιδευτικά

Από το Εργαστήρι ξεκινούν εκπαιδευτικές δράσεις που φτάνουν ακόμα πιο μακριά.
Εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές αφηγήσεις, online εκδηλώσεις κ.α. που έρχονται σε όλους τους χώρους που φιλοξενούν παιδιά.

Go to top