Παιδική Χορωδία Canto A Tempo

Πρόκειται για το φωνητικό σύνολο παιδιών που γεννήθηκε στην πόλη της Νάουσας το Νοέμβριο του 2013, με σκοπό να αξιοποιήσει την έμφυτη ανάγκη των παιδιών για έκφραση μέσω τραγουδιού και κίνησης.

Το σύγχρονο ρεπερτόριο και η κινησιολογική επένδυση των εμφανίσεων ενθουσιάζουν τα μέλη –και το κοινό-, καθώς με μουσικές και σκηνικές εκπλήξεις,  συνδυάζοντας την κίνηση με το τραγούδι, η χορωδία Canto A Tempo αποτελεί        ένα ευχάριστο μελωδικό θέαμα.

Τα διαφορετικά είδη που προσεγγίζει, αλλά και η εξωστρέφειά της, κάνουν                τη χορωδία μια ιδιαίτερα αγαπητή δραστηριότητα των παιδιών, αφού                          οι συνεργασίες με άλλα μουσικά σχήματα της πόλης και οι εξορμήσεις                      σε χορωδιακές συναντήσεις και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα αποτελούν       σπουδαίο κίνητρο και πηγή εμπειριών για τα μέλη της.

Ανάμεσα στις σημαντικές στιγμές της Canto A Tempo ήταν:                                              η συμμετοχή της στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς, όπου απέσπασε το  Βραβείο Ερμηνευτικής Απόδοσης, η συμμετοχή της χορωδίας σε αφιέρωμα στη μουσική των Pink Floyd, που παρουσιάστηκε στη Νάουσα και στη Βέροια, αλλά και η σύμπραξη με τη Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας στην παρουσίαση του Άξιον Εστί των Ελύτη-Θεοδωράκη.

Έχει εμφανιστεί επίσης σε συναντήσεις και φεστιβάλ χορωδιών στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη, στην Καρδίτσα, στην Κοζάνη, στα Γιαννιτσά,    στην Πτολεμαΐδα κα, ενώ κατά την περίοδο 2020 και 2021 συμμετείχε                         σε διαδικτυακά φεστιβάλ, όπως το World Peace Choral Festival.

Η χορωδία απαρτίζεται από παιδιά που εντάσσονται χωρίς τη διαδικασία της audition και χωρίζεται σε δυο ηλικιακές ομάδες(από 5 ως 9 ετών & από 9 ετών και άνω), οι οποίες εμφανίζονται άλλοτε μαζί κι άλλοτε αυτόνομα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε καλλιτεχνικής συμμετοχής.

Συχνά συμπράττουν με την έτερη χορωδιακή ομάδα του Συλλόγου Πολιτισμού Νάουσας ενCANTO, τη mammaCanto, ένα σχήμα που αποτελείται ως επί το πλείστον από τις μητέρες των παιδιών της χορωδίας, που με τη συμμετοχή τους    σε αυτό έχουν την ευκαιρία και τη χαρά να συμπράξουν με τα παιδιά τους και          να μοιραστούν την απόλαυση του χορωδιακού τραγουδιού και της σκηνής.

Το 2021, μια χρονιά που το χορωδιακό τραγούδι είχε ήδη πληγεί κατά πολύ, έξι     από τα μέλη του χορωδιακού σχήματος mammaCanto μαζί με τη μαέστρο τους και την πιανίστα τους, ως συγχορωδούς πλέον, αποφάσισαν να πειραματιστούν στο πολυφωνικό τραγούδι, στήνοντας ένα νέο σχήμα, τις sweet.heARTs. Την επιμέλεια και τη διδασκαλία των τραγουδιών έχει αναλάβει η Μαρία Πέτκου.

Η εξέλιξη της παιδικής χορωδιακής ομάδας οδήγησε στη γέννηση της Συνάντησης Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών Νάουσας, Μια Πόλη Μια Φωνή, ένα ετήσιο χορωδιακό φεστιβάλ, που από το 2016 έχει φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό αξιόλογων χορωδιών από όλη την Ελλάδα στην πόλη της Νάουσας.

Εμπνευστής και μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας Canto A Tempo και της Χορωδιακής Ομάδας mammaCanto η Δήμητρα Μητρέντση σε συνεργασία               με τη Μαρία Πέτκου στο πιάνο.

Εμφανίσεις και νέα των χορωδιών μπορείτε να βρείτε εδώ:
https://www.facebook.com/CantoATempo
YouTube Channel: Canto A Tempo

 

 
 
 

 

Γίνετε μέλος της ομάδας μας

χορωδία

ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ομάδες Μουσικοκινητικής Αγωγής
& Μουσικής Προπαιδείας

Από τη βρεφική ηλικία ως και την πρωτοσχολική περίοδο, οι ομάδες Μουσικοκινητικής Αγωγής αρχικά και Μουσικής Προπαιδείας έπειτα αποτελούν δραστηριότητες που απολαμβάνουν τα παιδιά με μεγάλη χαρά.

 

Συνάντηση Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών
Μια Πόλη Μια Φωνή

Μια ετήσια διοργάνωση που φιλοξενεί παιδικές και νεανικές χορωδίες από όλη την Ελλάδα. Με όχημα το χορωδιακό τραγούδι τα παιδιά ταξιδεύουν ως τη Νάουσα για να συναντηθούν και να ανταλλάξουν μουσικές εμπειρίες και στιγμές χαράς.

Άλλα εκπαιδευτικά

Από το Εργαστήρι ξεκινούν εκπαιδευτικές δράσεις που φτάνουν ακόμα πιο μακριά.
Εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές αφηγήσεις, online εκδηλώσεις κ.α. που έρχονται σε όλους τους χώρους που φιλοξενούν παιδιά.

Go to top