Εκπαιδευτικά προγράμματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Από το Εργαστήρι ξεκινούν εκπαιδευτικές δράσεις που φτάνουν ακόμα πιο μακριά:
εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές αφηγήσεις, online εκδηλώσεις κ.α.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται κατά παραγγελία και βάση των αναγκών κάποιου εκπαιδευτικού χώρου, όπως κδαπ κ.α. και υλοποιούνται           με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του εργαστηρίου.

Οι μουσικές αφηγήσεις είναι μουσικές παραστάσεις, εμπνευσμένες από διάσημα παραμύθια, ιστορίες, ταινίες κλπ, που ασχολούνται με διαφορετικά θέματα και αντικείμενα, ακόμα και projects που δουλεύονται στην εκπαιδευτική κοινότητα. Μπορούν είτε να αντικαταστήσουν πχ τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου, είτε να αποτελέσουν τη γιορτή του σχολείου και να συμπεριλάβουν τη συμμετοχή των παιδιών της τάξης με μικρά αποσπάσματα του κειμένου ή πρόσθετα 4στιχα.

Παρουσιάζονται: μέσα στην τάξη, στο χώρο που πραγματοποιούνται                      οι εκδηλώσεις του σχολείου, σε κδαπ, σε φουαγιέ, στο εργαστήρι κ.α.        παρουσία κοινού ή όχι.

Τέλος, σχεδιάζονται online μαθήματα και εκδηλώσεις, που δίνουν τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως συμμετοχής στις δράσεις του εργαστηρίου.

Η ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

Έχει κάνει σπουδές μουσικής στη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη κι έχει ειδικευτεί στη διδασκαλία μουσικής σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Διδάσκει 20 και πλέον έτη τη μέθοδο μουσικοπαιδαγωγικής της σε παιδιά ηλικίας 18 μηνών και άνω στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και τη Νάουσα.

Από το 2016 είναι η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Συλλόγου Πολιτισμού Νάουσας ενCANTO και του Εργαστηρίου Τεχνών Μουσικό Κουτί με έδρα      την πόλη της Νάουσας. Στο πλαίσιο της ιδιότητας αυτής ηγείται της ετήσιας διοργάνωσης Συνάντηση Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών Νάουσας, αλλά   και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που συνδέονται  κυρίως με το παιδί.

Είναι η εμπνευστής και μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας Canto A Tempo (2013) και της Χορωδιακής Ομάδας Ενηλίκων mammaCanto (2016) με εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, Καρδίτσα, Αλεξανδρούπολη, Γιαννιτσά, Βέροια, Νάουσα κλπ και συμμετοχές σε μεγάλες συναυλίες, όπως ένα αφιέρωμα στη μουσική των Pink Floyd, που παρουσιάστηκε στη Νάουσα και στη Βέροια, τη σύμπραξη με τη Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας στην παρουσίαση του Άξιον Εστί των Ελύτη-Θεοδωράκη, αλλά και την πρόσφατη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Χορωδιακό Φεστιβάλ World Peace Choral Festival.

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΤΡΕΝTΣΗ

Επιμελείται και παρουσιάζει παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών κειμένων, μουσικών παραμυθιών και τη σύνθεση παιδικών τραγουδιών. Μεταξύ αυτών το θεατρικό κείμενο «Μηχανορραφήματα, μια περιπέτεια αλλιώς» που ανέβηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας το 2015, καθώς και το παραμύθι «Δεν περνάς, κυρά Μαρία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Iwrite.

Τραγούδια της υπάρχουν στο κανάλι της στο YouTube: Canto A Tempo.

Διαχειρίζεται τις σελίδες και ομάδες του Facebook: Μουσικό Κουτί-Music Box-Εργαστήρι Τεχνών, Canto A Tempo-Παιδική Χορωδία, 5η Συνάντηση Παιδικών-Νεανικών Χορωδιών στη Νάουσα, Σύλλογος Πολιτισμού Νάουσας ενCANTO, Μουσική στην Προσχολική.

Έχει εργαστεί για πολλά χρονιά ως διοικητικό στέλεχος σε Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς, όπως η Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέα Βουτσινά, το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, κ. α. κι έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς φορείς και εκπαιδευτικούς χώρους, όπως η Μοντεσσοριανή Σχολή Ζαφρανά, το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας κ.α.

Είναι μητέρα ενός κοριτσιού και ζει με την οικογένειά της στη Νάουσα εδώ και 12 χρόνια.

ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ομάδες Μουσικοκινητικής Αγωγής
& Μουσικής Προπαιδείας

Από τη βρεφική ηλικία ως και την πρωτοσχολική περίοδο, οι ομάδες Μουσικοκινητικής Αγωγής αρχικά και Μουσικής Προπαιδείας έπειτα αποτελούν δραστηριότητες που απολαμβάνουν τα παιδιά με μεγάλη χαρά.

 

Παιδική Χορωδία
Canto A Tempo/
Χορωδιακή Ομάδα mammaCanto/
Φωνητικό Σύνολο
The sweet.heARTs

Πρόκειται για τρεις χορωδιακές ομάδες που αγαπούν το τραγούδι και εκφράζονται μέσα από ένα σύγχρονο και δυναμικό ρεπερτόριο, που συνοδεύεται από κίνηση και σκηνικά μέσα.

Συνάντηση Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών
Μια Πόλη Μια Φωνή

Μια ετήσια διοργάνωση που φιλοξενεί παιδικές και νεανικές χορωδίες από όλη την Ελλάδα. Με όχημα το χορωδιακό τραγούδι τα παιδιά ταξιδεύουν ως τη Νάουσα για να συναντηθούν και να ανταλλάξουν μουσικές εμπειρίες και στιγμές χαράς.

Go to top